In 2008 begon Strict Academy: het traineeship voor high potentials. Ondertussen zijn er een hoop trainees afgestudeerd en uitgestroomd naar verschillende bedrijven. Thales, KPN, ProRail: het zijn enkele voorbeelden van de vele mooie bedrijven waar trainees projecten hebben gedaan of werkzaam zijn. Ondertussen waren we wel nieuwsgierig wat er van deze trainees is geworden. In deze blogserie praten we bij met oud-trainees: hoe gaat het met ze en wat doen ze nu?

Deze week spraken we af met Agnes Kempeneeers, die in 2010 aan haar traineeship begon. Ze deed daarvoor de studie Bedrijfskunde in Groningen, waarna ze een master Marketing en master Verandermanagement afrondde. Vervolgens kwam ze bij ons terecht: “Ik wilde meer leren over veranderen in relatie tot ICT projecten. Zo kwam ik Strict Academy op het spoor.”

KLM en ABN AMRO

Tijdens haar traineeship werkte ze eerst bij KLM. “Bij KLM werd door ons team de telefooncentrale vervangen. Een enorm proces met 7000 gebruikers en 25 Call Center groepen,” vertelt Agnes. “Dat was best lastig ja, zeker vanuit een niet zo technische achtergrond. Ik heb de techniek me wel eigen moeten maken, heb me veel moeten inlezen, zeker als projectleider.” Het paste echter wel bij haar doelstelling: meer leren over ICT.

Na een jaar ging ze ook aan de slag bij ABN AMRO. “Ik was (mede) verantwoordelijk voor de introductie van de Work Square Summer College. Dit ging over tooling die werd ingezet rondom Het Nieuwe Werken bij ABN AMRO.”

Zowel KLM als ABN AMRO zijn natuurlijk mooie bedrijven om voor te werken. Na die ervaringen zou je misschien verwachten dat ze zou doorstromen naar een van deze twee. Toch koos Agnes ervoor om bij Strict te blijven. “Waarom ik koos voor Strict? Naast het onafhankelijke advies van Strict, koos ik met name voor het persoonlijke aspect, zowel intern als naar onze klanten,” vertelt Agnes. “De samenwerking met collega’s is ontzettend waardevol. Je kan altijd bij een collega aankloppen voor een vraag. En doordat de organisatie relatief klein is, weet je bij wie je moet zijn voor welke info.”

Het traineeship: de leermomenten

Terug naar 2010, naar het traineeship. Er zijn 2 jaar lang een hele hoop leermomenten, maar welke is nou het belangrijkste? “Het leren omgaan met veel verschillende situaties. Je leert flexibel te zijn in verschillende situaties en met verscheidene mensen samen te werken. Dat gaat gepaard met een hoop coaching vanuit Strict Academy.” Als trainees bij een klant aan de slag gaan, staan ze er niet alleen voor, zo vertelt Agnes: “Ik ging in een team aan de slag bij KLM. Daar zaten meerdere ervaren ‘Stricters’ bij, die hielpen door middel van coaching. Die coaching is als net afgestudeerde ontzettend fijn: je staat net een stukje steviger in je schoenen en weet bij wie je moet zijn met vragen. Kortom, de coaching helpt je om snel te groeien.”

Agnes herhaalt wat andere oud-trainees ons ook al vertelden: de trainees zijn ontzettend gemotiveerd. “Iedereen had een enorme drive. Ik wilde alles eruit halen, ik wilde leren. Je pakt daarom ieder punt aan om meer uit je traineeship te halen.” Ze raadt net afgestudeerden dan ook aan om een traineeship te doen: “Je doet heel veel kennis en ervaring op, met behulp van een goede coach, en groeit met elkaar. Het voordeel van Strict Academy is daarnaast nog dat je een brede oriëntatie hebt. Doordat je bij meerdere bedrijven terecht komt, krijg je een goed beeld van de markt en wat bij jou past. Ook heb je de mogelijkheid om zowel de advies-  als de projectmanagement kant van ons vak te ontdekken.”

Na het traineeship

Ondertussen werkt Agnes als senior consultant bij Strict. Ze zit in het team Management en Control, waar ze beheer en stuurprocessen inricht in relatie tot regie. “Binnenkort word ik Management Consultant van de afdeling,” vertelt ze. “Dat is gaaf, maar tegelijkertijd ook wel spannend. Maar wel leuk spannend!” Het traineeship was voor haar een mooie opstap naar een goede carrière.

We wensen haar veel succes met haar nieuwe rol als Managing Consultant!