Maud Smeets starte in september 2018 met het traineeship van Strict. Maud heeft een internationale achtergrond en woonde op Curaçao, in Amerika en in Duitsland. Zij heeft een passie voor reizen ontwikkeld en kan zich daardoor makkelijk in verschillende mensen en scenario’s inleven. Met daarnaast nog een achtergrond in bestuurskunde en internationale betrekkingen bleek ze een goede match met het traineeprogramma van Strict. Inmiddels heeft ze haar traineeship afgerond en waren we benieuwd naar haar ervaringen.

Maud: “Strict Academy wist mij te overtuigen door de combinatie van inhoudelijke trainingen, het persoonlijk ontwikkeltraject en de uitdagende opdrachten bij toonaangevende organisaties in Nederland. Ik kwam binnen als een zelfstandige, enthousiaste jonge dame die klaar was om een 2-jarig traject aan te gaan waarin ik hoopte mijzelf te kunnen ontplooien en ontwikkelen als projectmanager.

Ik kwam binnen als een zelfstandige, enthousiaste jonge dame die klaar was om een 2-jarig traject aan te gaan, waarin ik hoopte mijzelf te kunnen ontplooien en ontwikkelen als projectmanager.

Tijdens het traject bij Strict heb ik de mogelijkheid gehad om opdrachten te doen bij diverse organisaties. Zo heb ik me bij Schiphol Telematics bezig gehouden met datacenter uitbreidingen en switch consolidaties, bij Egency was ik verantwoordelijk voor migratie en integratie trajecten en bij Reade heb ik de kans gehad om het traject omtrent een nieuw verpleegoproepsysteem (VOS) te begeleiden.

Reade is een revalidatie centrum in Amsterdam waar men te maken heeft met verschillende zorggroepen van amputaties tot dwarslaesies. Reade heeft de wens om haar VOS te vervangen, echter is het doorvoeren van zo een missiekritische verandering risicovol en spannend. Hier heeft Strict door middel van haar expertise aan kunnen bijdragen. Collega Eildert van Dijken is begonnen met het opstellen van een Programma van Eisen. Hierin was de rol van Strict om wensen en eisen van de IT en verpleging in kaart te brengen en bundelen zodat deze op een uniforme manier gepresenteerd konden worden aan mogelijke leveranciers.

Ik heb Raede mogen begeleiden in het maken van een keuze voor een van de “high available” ICT systemen in de zorgmarkt.

Daarna heb ik de rol als Project Manager ICT op mij genomen. In deze functie heb ik Reade mogen begeleiden in het maken van een keuze voor een van de “high available” ICT systemen in de zorg markt. Als verbinder tussen de IT afdeling, de verpleging en leveranciers moest ik de brug slaan tussen de eindgebruikers en de business. Naast de gebruikelijke werkzaamheden van een PM zoals project plannen schrijven, checklists maken, verwachtingen managen, enzovoorts, was het ook essentieel dat ik eigenaarschap voor de oplossing wist te creëren bij de verpleging. Immers is het VOS een bedrijfskritisch component wat dagelijks gebruikt wordt en in het uiterste geval levens kan redden. Uiteindelijk hebben wij aan de hand van het PvE drie leveranciers gesproken en referentie bezoeken af kunnen leggen.”