Een blik op de ochtendroutine: van snoozen tot successen

De magische wekkertijd van zeven uur ’s ochtends komt snel dichterbij, maar het is nog een hele klus om direct uit bed te springen. Dus druk ik op de snooze-knop en gun mezelf nog even dat kostbare moment van rust. Maar als de wekker voor de tweede keer afgaat, weet ik dat het tijd is om in actie te komen. Voordat ik aan mijn werkdag begin, verwen ik mezelf met een kom heerlijke havermout, op smaak gebracht met verse vruchten. Een perfecte start van de dag.

Om acht uur stap ik vol goede moed in mijn eigen leaseauto en rijd ik naar kantoor. Gelukkig is het woensdag, wat betekent dat het verkeer soepel doorstroomt en ik zonder al te veel gedoe op mijn bestemming aankom. Bij aankomst word ik begroet door mijn enthousiaste collega’s, die me een goeie morgen wensen terwijl ik naar mijn bureau loop. Onderweg naar het koffiezetapparaat raak ik in een gesprek met een collega over onze plannen voor het komende weekend en de toffe vakanties die we in het verschiet hebben. We genieten van het moment, maar laten ons uiteindelijk meevoeren door de stroom van werk gerelateerde zaken. We bespreken de laatste updates van onze uitdagende nieuwe opdracht en brainstormen over de beste aanpak.

Om negen uur begint de eerste Teams-vergadering van de dag, waarbij we in contact hebben met onze klant en opdrachtgever. In alle rust begeef ik me naar de gereserveerde vergaderruimte, klaar om onze uitdagingen en knelpunten in het project te bespreken. Samen analyseren we hoe we deze obstakels het beste kunnen overwinnen en zetten we koers naar succes. Na de vergadering ga ik zelfstandig aan de slag. Ik stel een e-mail op waarin ik alle actiepunten voor het projectteam, de klant en mezelf op een rijtje zet. Vervolgens werk ik met grote toewijding aan de meest urgente actiepunten en neem ik de tijd om een aantal e-mails te beantwoorden. Midden in mijn bezigheden word ik gebeld door een mede-trainee, die me vraagt of ik vanavond mee wil naar de jeu de boulesbar. “Natuurlijk!” roep ik enthousiast uit. Het klinkt als een geweldige en gezellige avond.

 

Een smakelijke lunch en werk in volle vaart

Om half één is het eindelijk tijd voor een welverdiende lunchpauze. En vandaag is het extra speciaal, want het is de eerste woensdag van de maand en Strict heeft verrukkelijke belegde broodjes voor ons geregeld. Het is altijd een genot om samen met mijn collega’s te genieten van dit smakelijke moment. We praten honderduit en ontdekken hoe het eraan toegaat bij andere opdrachten en werkgevers. Na de lunch ga ik met hernieuwde energie zelfstandig verder met mijn werk. Ik duik in verschillende analyses voor het project en bespreek de resultaten telefonisch met een collega. Om drie uur staat onze wekelijkse bijeenkomst gepland. Tijdens deze vergadering bespreken we de bezetting van de verschillende teams en bekijken we welke nieuwe opdrachten eraan zitten te komen. Daarnaast nemen we de tijd om bijzonderheden, ander nieuws, verjaardagen en opkomende evenementen die door Strict worden georganiseerd te bespreken. Na de vergadering ga ik vol enthousiasme verder met waar ik gebleven was.

 

Een bedrijfsuitje om nooit te vergeten

Om kwart voor vijf is het zover: tijd om te vertrekken. Iets eerder dan normaal ga ik richting de bruisende binnenstad van Utrecht, waar ik met mijn collega’s gezellig uit eten ga en jeu de boules speel. De avond belooft heel gezellig te worden, vol plezier en vermakelijke momenten die ons nog lang zullen bijblijven.

Lijkt een traineeship jou interessant? Kijk dan eens bij ons IT-Traineeship.