Oud-trainee Djoeke Jehee is 35 jaar oud en woont in Haarlem. Na haar studie bewegingswetenschappen en gezondheidswetenschappen begon ze in 2016 haar traineeship bij Strict Young Professionals (voorheen Strict Academy). Na haar traineeship is zij begonnen bij Schiphol, waar ze nu werkzaam is als programmamanager. 

Djoeke: “In de eerste maand bij Strict hielp ik met een onderzoek voor Hartekamp, waarbij we keken naar nieuwe telefonietechnologie. Dit project duurde ongeveer 5 weken waarin ik samen met twee senior consultants aan slag ging. We voerden interviews uit en stelden een adviesrapport op.   

Na dit kortere project ging ik op zoek naar een andere opdracht, en die vond ik uiteindelijk bij Schiphol Telematics, de afdeling voor infrastructuur en netwerk. Ik ging daar aan de slag als Project Support Office (PSO). Dat was een leerzame ervaring in de projecten wereld bij Schiphol die ongeveer 8 maanden duurde. Na die eerste 8 maanden wilde ik eigenlijk iets anders proberen. Ik had behoefte aan een nieuwe uitdaging. Maar ik verlengde mijn contract met nog een jaar omdat ik in gesprek raakte met iemand van de IT-afdeling van Schiphol, die vroeg of ik interesse had om bij hen aan de slag te gaan. Dat leek me interessant, aangezien het een totaal andere afdeling was en ik daar meer kans kreeg om als projectmanager te werken.  

“Hoewel ik niet specifiek vasthield aan een bepaalde inhoudelijke richting, was mijn doel altijd om een projectmanager te worden. Dat was mijn drijfveer.”  

Na verloop van tijd kreeg ik steeds grotere projecten toegewezen. Tijdens dat jaar kreeg ik zelfs de verantwoordelijkheid van een van de grootste projecten binnen Schiphol, wat een mooie kans was voor mijn ontwikkeling. Na dat jaar (na het traineeship) heb ik nog verschillende rollen vervuld, variërend van senior projectmanager tot teamlead en managementrollen. Het ging eigenlijk stap voor stap, en naarmate mensen me beter leerden kennen en zagen wat ik kon, vroegen ze me voor steeds meer verantwoordelijke functies. Uiteindelijk hebben verschillende factoren bijgedragen aan mijn beslissing om bij Schiphol te blijven, ondanks de oorspronkelijke intentie om elke 8 maanden van opdracht te wisselen. Schiphol bood een dynamische omgeving met talloze mogelijkheden. Het bedrijf stelde me in staat om verschillende rollen te vervullen en te groeien. Bovendien wilde ik voorkomen dat ik tussen opdrachten door op de bank zou belanden, en binnen Schiphol kon ik mijn reeds bewezen waarde blijven tonen.   

Naast mijn opdracht bij Schiphol heb ik ook veel geleerd van de verschillende ontwikkelmogelijkheden binnen het traineeship. Ik heb de trainingen vanuit de Universiteit van Utrecht als heel leuk en leerzaam ervaren. Daar deden we bijvoorbeeld een keer een middag met een trainingsacteur, en dan moest je echt oefenen en jezelf laten zien. De coaching vond ik ook prettig, hoewel dat misschien mijn minder favoriete onderdeel was. Maar ik denk dat het wel goed is dat je ook een-op-een bezig bent met jezelf. En het intervisie onderdeel tijdens het coachingstraject vond ik juist dan wel weer leuk, omdat je met de andere trainees over verschillende casussen praat. Tijdens de intervisies leer je van elkaar door te horen hoe anderen met issues in hun opdracht omgaan. Gelukkig was mijn opdracht bij Schiphol flexibel, waardoor ik soms een vrijdag kon missen om aan trainingen deel te nemen. De mogelijkheid om vier dagen per week te werken, maakte het combineren van werk en trainingen haalbaar. 

“Tijdens mijn traineeship heb ik belangrijke competenties ontwikkeld, zoals overtuigingskracht. Deze competenties zijn nog steeds van toepassing en nuttig in mijn huidige rol.”  

Ik vond het persoonlijk erg prettig om tijdens het traineeship in een lichting te zitten. Hierdoor ontstond er een sterke onderlinge band, en door samen de trainingen te doen zoals Reis van de Held hadden we meteen een sterke verbinding met elkaar. Ondanks dat mijn traineeship al een paar jaar geleden is afgelopen heb ik nog steeds contact met mijn lichting. We hebben twee jaar intensief samengewerkt en het is leuk om te horen hoe het nu met iedereen gaat en wat ze doen.  

Uiteindelijk zou ik het traineeship zeker aanbevelen aan anderen, vooral vanwege de diverse trainingen, coaching en de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven ervaring op te doen. Het biedt een solide basis voor je carrière, vooral als je nog niet zeker weet wat je wilt doen. Strict is ook een gezellige club mensen. Hoewel ik geen regelmatig contact heb met Strict, zijn er nog wel enkele linkjes via LinkedIn en andere sociale platforms. Jan-Hein (CEO) feliciteert me nog steeds op mijn verjaardag op LinkedIn, en ik kom af en toe Stricters tegen op Schiphol.”