In 2008 begon Strict Academy: het traineeship voor high potentials. Ondertussen zijn er een hoop trainees afgestudeerd en uitgestroomd naar verschillende bedrijven. Thales, KPN, ProRail: het zijn enkele voorbeelden van de vele mooie bedrijven waar trainees projecten hebben gedaan of werkzaam zijn. Ondertussen waren we wel nieuwsgierig wat er van deze trainees is geworden. In deze blogserie praten we bij met oud-trainees: hoe gaat het met ze en wat doen ze nu?

Dinsdagochtend, de telefoon gaat een paar keer over. “Dit is de voicemail van…” Er wordt niet opgenomen. Niet veel later rinkelt de telefoon: “Sorry, spoedgevalletje.” Het is iets wat hoort bij het leven als consultant: de wereld is hectisch en er is altijd een tekort aan tijd. Planningen veranderen continue, zo ook voor oud-trainee Linda van Driel. Linda werkt ondertussen alweer een aantal jaar bij het Erasmus MC, maar ze begon ooit bij Strict Academy.

Met 32 jaar zou je misschien verwachten dat iemand nog niet de meest uitgebreide carrière heeft. Niets is minder waar: op de vraag ‘wie ben je en wat doe je’ krijgen we een lading aan informatie. Op dit moment werkt Linda als Manager Debiteuren en a.i. Manager Kenniscentrum Zorgadministratie voor het Erasmus MC. Ze begon haar carrière als student Bedrijfskunde, om vervolgens de master Strategisch Management te doen.

Verscheidenheid

Na haar master kwam ze in 2008 bij Strict Academy terecht: “Ik werd benaderd door de Academy. Ik had een bijbaan in het ziekenhuis en na mijn afstuderen was ik op zoek naar een voltijd baan waarin ik mijn opgedane kennis tijdens mijn studie en master verder kon ontwikkelen en ervaring op kon doen.” Een traineeship op het gebied van consultancy was daarom een goede optie. De keuze voor Strict was snel gemaakt door de verscheidenheid. “Bij Strict kun je op veel verschillende plekken proeven, dat trok me heel erg aan.”

Uiteindelijk liep Linda’s traineeship toch iets anders: “Wat me aantrok, op verschillende plekken proeven, gebeurde totaal niet tijdens mijn traineeship. Ik kwam bij het Erasmus MC terecht en voelde me daar gelijk op mijn plek.” Linda begon als Projectmanager bij Informatie & Techniek en bleef meteen na haar traineeship bij het Erasmus MC. Ze stroomde door als Organisatie Consultant, waarna ze als Verandermanager Patiënt & Zorgadministratie en Manager Debiteuren aan de slag ging. Op dit moment werkt ze als Manager Debiteur en Verandermanager van het Kenniscentrum Zorgadministratie, en stuurt ze meer dan 50 medewerkers aan.

Ruggespraak

8 jaar geleden is het, dat Linda aan haar traineeship begon. Het traineeship heeft ze ondertussen allang achter zich gelaten, maar toch heeft ze nog tips voor mensen die twijfelen over een traineeship: “Kijk niet alleen naar wat je wel leuk vindt, maar vooral ook naar wat je niet leuk vindt, dan valt er al een hoop af. Een traineeship is een ideale manier om je te ontwikkelen.” Een fijne cultuur helpt daarbij: “Strict is klein en heeft een fijne cultuur. Vooral dat laatste is belangrijk.”

Haar originele plan liep dus iets anders als verwacht. Het Erasmus MC viel bij Linda in de smaak, maar ook andersom, ondanks het gebrek aan ervaring. “Je hebt minder ervaring, maar er is enorm veel ruggepraak vanuit Strict. Er waren bij het Erasmus MC ook meerdere Strict consultants op locatie die fungeerden als klankbord.” Met behulp van de specifieke kennis van de consultants en haar eigen verschillende kennisgebieden, werd het een prettig traineeship, voor Linda en het Erasmus MC.

Dat is misschien ook wel het grootste voordeel voor een bedrijf: het kunnen binden van een jonge topper. En een topper, dat is Linda van Driel zeker. Dat blijkt ook uit de BTG Young Professional Award die ze op 9 juni won! Duidelijk is het dat ze al een mooi pad achter de rug heeft, met een goed vooruitzicht, iets waar we als Strict Academy trots op zijn!

LindaVanDrielBTG