Liane Slegtenhorst is één van de 8 trainees die nu beginnen bij Strict Academy. In blogs zullen zij ons vertellen hoe ze het leven als trainee ervaren. Vandaag vertelt Liane hoe ze de eerste week heeft ervaren.

Na enkele weken wachten is het dan zo ver en mag ik beginnen bij Strict Academy! Sinds mijn eerste gesprek bij Strict heb ik er erg veel zin in en sta ik te popelen om te starten. Altijd spannend, zo’n eerste werkdag! Er spoken allerlei vragen door me heen: wat kan ik verwachten, wie ga ik vandaag ontmoeten, hoe zijn de collega’s, hoe is de cultuur binnen de organisatie, bij wie moet ik zijn met eventuele vragen? Gelukkig valt na een kwartier de spanning van me af door de gastvrije ontvangst bij Strict, een warm bad waarin je terecht komt. 

Na een start met een korte uitleg over de organisatie, kunnen we aan de slag met een eerste voorstelronde. Veel nieuwe namen, gezichten en verhalen (gelukkig is er ook SharePoint met naslagwerk!). In de middag mag ik meteen aan de slag met ‘het echte werk’:  een introductie over glasvezel, een van de terreinen die Strict consultants en projectmanagers tegenkomen op het gebied van mobiele communicatie en technologie. Ik krijg veel specifieke technische kennis, die op een duidelijke manier wordt gebracht. Dit moet ik onthouden, bij deze mensen is veel kennis aanwezig om op terug te vallen. Moe maar voldaan na een eerste dag naar huis!

Na het weekend ga ik met vernieuwde energie op naar Strict. Komende week heb ik weer een aantal leuke gesprekken op het programma met consultants en projectmanagers. Wederom vele nieuwe mensen met interessante projecten en ervaringen ontmoet! Vandaag merk ik dat Strict erg divers is en vele verschillende mensen in dienst met ieder eigen expertise en vakgebied.
Naast het ontmoeten van nieuwe collega’s, staan er al belangrijke zaken op het programma: het voorbereiden van mijn eerste gesprek bij een potentiele opdrachtgever! Als vertegenwoordiger van Strict Academy wil je natuurlijk goed voor de dag komen bij een opdrachtgever, dus inlezen, voorbereiden, navraag doen bij collega’s en goed de tijd nemen om voorbereid voor de dag te komen.

Het volgende spannende moment is aangebroken: het eerste gesprek bij een potentiele klant. Even onderweg maar dan is het zo ver, dus in de auto voldoende rust om alles nog een keer door te nemen. Gelukkig is het een erg fijn gesprek: een organisatie in beweging met behoefte aan een frisse blik en vernieuwing. Uitstekend om te starten lijkt me. Nu even een paar dagen afwachten hoe de klant het gesprek ervaren heeft. Het lot van een consultant, is me verteld!

Na vele ontmoetingen op kantoor mag ik me opmaken voor een kennismakingsgesprek met de directeur. Evenals in de rest van de organisatie staan de deuren altijd voor je open. Je kunt met iedere vraag bij alle collega’s terecht. Een fijn gevoel en goed om te ervaren dat dit ook voor de directie geldt.
Ervaren principal consultants hebben me wat meer ins-en outs over de organisatie en het verleden en de groei van Strict kunnen vertellen.  Een onafhankelijke organisatie met veel kennis en focus op marktinnovatie en het vinden van de beste passende oplossing voor de klant.

Aan het eind van de eerste week kan ik even op adem komen en terugkijken op wat ik allemaal heb gezien en gehoord bij Strict.  Voor mezelf ga ik de balans opmaken van wat ik deze week allemaal heb gezien en wie ik nog graag wil ontmoeten binnen de organisatie. Zo heb ik genoeg om de agenda voor volgende week weer mee te vullen, naast alle research op de verschillende vakgebieden die ik nog moet doen. Daarnaast hoop ik op een uitdagende opdracht bij een leuke klant. Na een week begin ik me al aardig thuis te voelen in de organisatie, ik hoop dat dit gevoel niet verloren gaat wanneer ik ga starten met een opdracht bij de klant!

De eerste Academy week is in sneltreinvaart voorbij gevlogen door alle enthousiaste mensen met ieder een eigen verhaal.
Mijn tip: Geniet van deze eerste periode door met veel mensen te praten en blijf vragen stellen om meer te weten te komen!