IT Healthcare trainee Annemarie Loeff is 26 jaar en woont sinds twee jaar in Utrecht. Oorspronkelijk komt ze uit Brabant en heeft ze in Maastricht gestudeerd en gewoond. Annemarie heeft eerst de bachelor Geneeskunde behaald aan de Maastricht University. Tijdens haar bijbaan in de zorg kwam ze erachter dat ze graag mensen helpt maar wellicht toch op een andere manier dan als arts. Vervolgens koos ze voor de master Healthcare Policy, Innovation & Management om op een andere manier met Healthcare bezig te zijn en hierdoor kwam Annemarie erachter dat deze kant van de zorg beter bij haar past.

Annemarie: “Tijdens mijn bachelor Geneeskunde was ik gefocust op het worden van arts maar tijdens mijn master vroeg ik me af wat ik eigenlijk nog meer kon gaan doen in de Healthcare branche. Na het behalen van mijn master heb ik gewerkt in een Revalidatiekliniek voor chronische pijn als Junior Projectleider. In deze rol heb ik protocollen herschreven in de zorg. Ik merkte op dat ik het werk nogal chaotisch vond en dat ik erg geïnteresseerd was in het verbeteren van processen door middel van technologie en eHealth. Hierdoor heb ik besloten om te gaan zoeken naar Healthcare traineeships en kwam ik het IT Healthcare traineeship van Strict Young Professionals (SYP) tegen. Omdat ik de projectmanagement kant erg interessant vond en ik tijdens dit traineeship kon uitzoeken wat ik allemaal kan doen binnen de sector sprak het traineeship mij aan. Ik ben toen dus weer uit het werkveld gegaan en ben gestart met 2 maanden interne opleiding bij SYP, dat was wel weer even schakelen!

“Tijdens mijn bachelor Geneeskunde was ik gefocust op het worden van arts maar tijdens mijn master (Healthcare Policy, Innovation & Management) vroeg ik me af wat ik eigenlijk nog meer kon gaan doen in de Healthcare branche.”

Momenteel ben ik op opdracht bij Alrijne Ziekenhuis op de afdeling Informatisering & Automatisering. Vorig jaar begon ik daar als Project Management Ondersteuner (PMO), in die rol ondersteunde ik de projectmanager. Na een tijdje merkte ik al op dat ik meer uitdaging zocht en ondertussen ben ik doorgegroeid naar Junior Projectleider. Deze rol bekleed ik net pas, ik bevind me dus nog in de opstartfase en de project kick-off staat nog op de planning. Vanuit de opdrachtgever kwam de wens naar voren dat er per project één projectleider verantwoordelijk wordt gesteld. Ik heb nu dus een eigen project onder mijn verantwoordelijkheid. Het was heel fijn om te horen dat de CIO en manager meer in mij zagen en mij uiteindelijk hebben gevraagd om meer op te pakken. Dit sloot namelijk heel goed aan bij mijn eigen gevoel van meer uitdaging te willen.

“Vorig jaar begon ik daar als Project Management Ondersteuner (PMO), in deze rol ondersteunde ik de projectmanager. Na een tijdje merkte ik op dat ik meer uitdaging zocht en ondertussen ben ik doorgegroeid naar Junior Projectleider.”

Terugkijkend merkte ik op dat ik al wel eerder bespreekbaar had willen maken dat ik meer uitdaging zocht, maar ik wilde niet het idee geven dat ik mij te min voelde voor bepaalde werkzaamheden. Hierover heb ik het tijdens intervisies van het Reis van de Held programma dat bij het traineeship hoort goed kunnen hebben. Dit heeft geholpen om me bewuster te zijn van wat ik echt wil en me een extra stimulatie gegeven om hier ook wat mee te doen. Hierdoor ben ik minder afwachtend, dat vind ik een mooie positieve verandering!

Vanuit mijn eerste rol bij de opdrachtgever heb ik mij al beziggehouden met het nieuwe EDP-systeem dat werd geïmplementeerd en het hierbij horende nieuwe systeem om beelden (zoals MRI-beelden) op te slaan. Bij mijn nieuwe project houd ik mij bezig met de vervanging van het beeldenarchief systeem, maar dan specifiek voor de afdeling Oogheelkunde. Hiervoor zijn we momenteel van start gegaan met een Proof of concept (POC) om te kijken of deze afdeling ook gebruik kan gaan maken van hetzelfde beeldenarchief systeem of dat er een anders systeem moet worden gekozen en met een omweg aan het EPD systeem moet worden gekoppeld.

De indeling van mijn dag is elke dag anders eigenlijk. Omdat ik net gestart ben met mijn nieuwe opdracht ben ik bezig met het opstarten hiervan. Maar afgelopen maanden was ik heel druk met het project rondom de implementatie van het nieuwe EPD. Dan hield ik me bezig met koppelingen testen met de nieuwe versie en ben ik veel op locatie geweest. Ik vind het fijn om op locatie te werken, zo kan ik gemakkelijk contact maken met alle medewerkers en kun je ook een band opbouwen. Over het algemeen ben ik 2 dagen per week op locatie en werk ik 2 dagen thuis. De overige dag probeer ik altijd op het Strict kantoor te werken, op woensdag werken er veel Young Professionals op het kantoor dus dat is erg leuk!

“Ik vind het fijn om op locatie te werken, zo kan ik gemakkelijk contact maken met alle medewerkers en kun je ook een band opbouwen.”

Tot slot vind ik het traineeship heel goed voor wanneer je nog niet weet wat je precies wilt gaan doen en erachter wilt komen wat je interessant vindt en waar je goed in bent. Daarnaast denk ik dat je het traineeship het beste je eigen invulling kan geven door te vragen naar uitdagingen die bij je passen.