IT trainee Jeffrey Hooijer is 28 jaar oud en woont samen met zijn vriendin en hond in Nijmegen. Na zijn MBO Marketing opleiding is hij verder gegaan met HBO Communicatie in Nijmegen aan de HAN University. Jeffrey voetbalt graag en is daarnaast vaak creatief bezig met tekenen, ontwerpen en klussen. Hij vindt het fijn dat hij zijn achtergrond in communicatie en zijn creativiteit kwijt kan in het projectmanagement vak.

Jeffrey: “De overgang van studeren naar werken bij Strict Young Professionals voelde voor mij heel natuurlijk. De stap van communicatie naar het consultancy vak was wel even wennen, omdat het voor mij nog onbekend was, maar gelukkig vond ik al snel raakvlakken met mijn eigen interesses en aspecten van mijn studie. Momenteel werk ik als projectmanagement ondersteuner aan een integratie opdracht bij RET. Hierbij werk ik, samen met een Strict collega, aan het integreren van een applicatie die data gedreven werken mogelijk maakt. De werkzaamheden die hierdoor veranderen zijn die van mensen op de vloer zoals monteurs en inspecteurs. We hebben de papieren procedures digitaal weten te maken en met de data die nu wordt verzameld kan er in de toekomst datagedreven gewerkt worden. Het eerste gedeelte van het project is inmiddels afgerond, de techniek is volledig gebruiksklaar gemaakt. De volgende stap in het project is dat we alle mensen mee laten gaan in de nieuwe werkwijze, het instrueren en begeleiden. 

Het leukst aan mijn opdracht vind ik dat ik echt de brug kan zijn tussen de IT-organisatie en de eindgebruikers en het continu in contact zijn met mensen. Naast mijn rol als projectmanagement ondersteuner ben ik namelijk ook werkgroep coördinator. Ik krijg hierdoor alle meningen en bevindingen mee vanuit de eindgebruikers. Deze informatie vertaal ik door naar het projectteam en de IT-organisatie. Hiermee borgen we dat we IT-oplossingen bedenken en inzetten die ook echt aansluiten bij de behoeftes van de eindgebruikers. 

“Het leukst aan mijn opdracht vind ik dat ik echt de brug kan zijn tussen de IT organisatie en de eindgebruikers en het continu in contact zijn met mensen.”

Een typische werkdag voor mij begint met veel reizen, vooral op woensdag. Dat is onze standaard projectdag, waar we als team samenkomen. Ik loop langs de vloer, praat met de medewerkers en zorg ervoor dat ik op de hoogte ben van eventuele acties die moeten worden ondernomen. Later op de dag hebben we projectoverleg en houd ik de actiepunten bij. De rest van de dag ben ik bezig met het uitwerken van zaken en het begeleiden van werkgroepen. Woensdag is dus mijn vaste dag op locatie, maar op dinsdag, maandag en donderdag kan het variëren. Vrijdag werk ik meestal thuis, omdat het dan rustiger is en ik daardoor op een efficiënte manier aan mijn takenlijst kan werken. 

Vanaf het begin van het traineeship heb ik een goede band met mijn lichting en plannen we ook buiten het werk activiteiten. Dat draagt bij aan een positieve sfeer binnen de groep. Daarnaast haal ik ook veel uit de trainingen en begeleiding van de talentmanager en senior collega’s. Ik heb voornamelijk geleerd om meer structuur in mijn werk aan te brengen. Ik ben van nature niet heel gestructureerd en dit heeft echt bijgedragen aan mijn rust en duidelijkheid, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. 

“Ik heb voornamelijk geleerd om meer structuur in mijn werk aan te brengen.”

 Wat ik studenten mee wil geven is dat je jezelf tijdens de studie al moet gaan oriënteren op wat je wilt gaan doen. Wacht niet tot je jouw diploma hebt, maar weet van tevoren al wat je wilt en waar je passie ligt.”