Strict Academy trainee Liane Slegtenhorst met directeur Paul van de Looij

Inmiddels ben ik een half jaar aan de slag als trainee bij Strict Academy en heb ik het reuze naar mijn zin. Ik heb al veel kennis opgedaan tijdens de trainingen, vele collega’s gesproken en mee mogen kijken bij uiteenlopende projecten. Daarnaast werk ik al een tijdje aan mijn eigen project. Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Als ik jou als Strict Academy trainee inhuur, wat kun je dan voor mij doen?’ of ‘Waarom zou ik niet zelf een trainee of werknemer in dienst nemen in plaats van via Strict Academy?’ Relevante vragen. Nu ik zelf trainee ben, kan ik er antwoord op geven.

Als voorbeeld voor wat een trainee in uw organisatie kan doen, neem ik mijn eerste opdracht: een procesanalyse uitvoeren en deze ontwikkelen tot werkinstructies en werkbeschrijvingen. Dit start met een projectplan: waar moet ik beginnen? Door de vakinhoudelijke trainingen van Strict Academy, zoals Prince 2 en Agile/Scrum beschik ik over de juiste tools om een project te beschrijven en aan te pakken. Alle consultancy methodieken komen voorbij zodat ik als trainee direct aan de slag kan. Deze methodieken worden overgedragen en direct gecombineerd met praktijkervaring van Strict consultants en projectmanagers. Een prima start dus.

Naast werkbare methodieken krijg ik als Strict Academy trainee ook vakinhoudelijke ICT trainingen van projectmanagers en consultants. De vakkennis die ze in de jaren hebben opgedaan wordt overgedragen aan trainees. Ik ben gestart met een training mobiele netwerken. Deze technische kennis over glasvezel en verbindingen kon ik direct gebruiken in mijn opdracht bij de klant.

Feedback

Daarnaast kan ik als trainee beschikken over de Quality Assurance van mijn collega’s. In een project sta ik er namelijk niet alleen voor! Binnen mijn project heb ik gezocht naar Strict collega’s met ervaring met ICT in Control, het beheersen en (in-)richten van een proces bij een klant. Met hen heb ik de opdracht doorgesproken en uitgediept. In de beginfase was dit wekelijks een telefoontje om te sparren over de opdracht, met daarnaast een kijkje over de schouder bij opleverdocumenten. Hierbij kreeg ik feedback die ik mee kon nemen naar de klantorganisatie. Binnen Strict staat er altijd een ervaren collega met kennis van zaken voor me klaar, die de tijd neemt om de opdracht door te spreken. De klant heeft dus de frisse blik van een trainee, én de beschikking over alle kennis die Strict in huis heeft. Een mooie combinatie.

Tot slot zijn er nog de vaardigheidstrainingen van de Universiteit van Utrecht die bijdragen aan mijn ontwikkeling als consultant. Dit is bijvoorbeeld een training over adviesvaardigheden die van past komt tijdens je project en de oplevering hiervan.

IT vraagstuk

De voordelen van een trainee voor uw organisatie op een rij:

  • Een frisse blik op organisatievraagstukken, met tegelijkertijd de kennis en ervaring van Strict consultants en project managers tot uw beschikking
  • Een trainee met up-to-date, relevante kennis, die hij direct weet toe te passen. De trainee wordt opgeleid door Strict Academy; u hoeft zich dus niet bezig te houden met trainingen.
  • Bevalt de trainee? Dan heeft u de mogelijkheid hem of haar een aanbod te doen zodat u de trainee na het traineeship in dienst kunt nemen.

Kunt u wel een jonge high potential gebruiken in uw organisatie? Speelt er bij u een IT vraagstuk dat naast een frisse blik ook een dosis ervaring vereist? Neem dan eens een kijkje bij Strict Academy.