Jasper Gruter werkt bij Strict Academy en haalt energie uit zijn idealisme. Na zijn studie Bedrijfskunde volgde hij een master International Development Studies die perfect aansloot bij zijn kijk op de wereld. Vanuit zijn passie ging Jasper op zoek naar een klus om iets te kunnen betekenen voor de samenleving, naast zijn dagelijkse job als trainee. Die vond hij bij War Child.

Eén van de enthousiaste projecten van War Child is “Can’t Wait to Learn”. Samen met internationale en lokale partners ontwikkelt War Child educatieve games voor kinderen uit conflictgebieden. Kinderen die niet naar school kunnen, maar wel willen leren en die kans gewoon moeten kunnen krijgen. Dat kan natuurlijk ook digitaal. In samenwerking met verschillende partners stelt War Child tablets beschikbaar waarop de educatieve game kan worden afgespeeld. Maar hoe faciliteer je dat?

Al die tablets moeten worden beheerd, elektriciteit en internet moet geregeld zijn, al met al een hele organisatie waar Jasper zijn rol als IT Business Analist met veel overgave oppakt. Ook bekijkt hij de huidige processen, qua uitrol, opschaling en de onderlinge taakverdeling binnen het team.

In Jordanië, Soedan, Oeganda en Libanon is het Can’t Wait to Learn project inmiddels uitgerold. Het uiteindelijke doel voor 2020 is om in totaal 170.000 kinderen over de hele wereld te bereiken met de game.

Jasper is ontzettend trots: “Dat ik als trainee vanuit Strict Academy de mogelijkheid krijg om deze bijzondere klus bij War Child te mogen uitvoeren. Het is helemaal mijn ding en ligt ook nog eens perfect in lijn met de Strict-gedachte waarin we zeggen dat het onze passie is om mensen te laten profiteren van digitale mogelijkheden.”