Het doel van een traineeship is om jonge professionals voor te bereiden op een specifieke functie binnen het bedrijf of om hen een brede basis van vaardigheden en ervaring te geven waarmee ze hun carrière kunnen opbouwen. Na het succesvol afronden van een traineeship hebben deelnemers vaak goede kansen op een vaste baan binnen het bedrijf of elders in de sector.

Tijdens een traineeship krijgen Young Professionals de kans om hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van werkervaring, trainingssessies, workshops en mentorship. Gedurende de twee jaar krijg je de kans om te werken binnen verschillende organisaties en projecten om zo te leren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, maar ook waar jij als trainee nu echt warm van wordt. 

Wat zijn de voordelen van een traineeship bij Strict:

1. Praktijkgerichte ervaring

Een traineeship biedt de mogelijkheid om te werken aan echte projecten en taken binnen een organisatie. Vanaf dag 1 ben je als trainee beschikbaar voor opdracht, wat voor opdracht dit wordt bepalen wij samen. Dit stelt trainees in staat om praktijkervaring op te doen en hun technische vaardigheden toe te passen in een professionele omgeving.

2. Begeleiding en mentoring

Tijdens een traineeship ontvangen trainees begeleiding en mentoring van ervaren professionals. Ze kunnen leren van experts in het vakgebied, vragen stellen, feedback ontvangen, een buddyschap aangaan en waardevolle adviezen krijgen om hun groei te bevorderen.

3. Netwerkmogelijkheden

Een traineeship biedt trainees de mogelijkheid om contacten te leggen binnen Strict maar ook daar buiten. Ze werken samen met collega’s, teamleden en managers en hebben de kans om waardevolle professionele relaties op te bouwen die nuttig kunnen zijn voor hun toekomstige carrière.

4. Professionele ontwikkeling

Traineeships omvatten vaak formele trainingen en certificeringen om de technische kennis van trainees aan te vullen. Deze programma’s richten zich ook op de ontwikkeling van ‘soft skills’, zoals communicatie, teamwork en probleemoplossend vermogen, die essentieel zijn in het bedrijfsleven. Binnen Strict wordt er de mogelijkheid geboden om certificaten te halen in bijvoorbeeld ITIL en Prince2. Maar ook trainingen van de ‘Reis van de held’ en de Universiteit van Utrecht gericht op persoonlijke ontwikkeling en management vaardigheden.

5. Carrièremogelijkheden

De succesvolle afronding van een traineeship opent de deur naar diverse carrièremogelijkheden. Trainees kunnen doorgroeien naar functies zoals projectmanager, consultant, etc., afhankelijk van hun persoonlijk interesse.

6. Sociale events

Omdat successen ook gevierd moeten worden, organiseren wij ook bbq’s, borrels en teamuitjes om met collega’s te socializen. Extra leuk is de mogelijkheid om één keer per jaar deel te nemen aan de skitrip ‘Strict im Schnee’.

Lijkt een traineeship jou interessant? Kijk dan eens bij ons IT-Traineeship.