“Ik heb mijn hele leven gewerkt met cutting edge technology. Inmiddels ben ik een oude rot in het vak. Dan is het toch geweldig dat je als mentor jonge talenten mag begeleiden om in het complexe vakgebied van de zorg wegwijs te worden”.

Richard Kamman, verbonden aan Strict, is een autoriteit in de zorgwereld als het gaat om ICT en innovatieve technologische oplossingen. Hij traint en begeleidt de Young Professionals van het Health-team. “Echt, de zorg is een bijzondere wereld. ICT is daar echt van levensbelang, maar je moet wel weten hoe je de nieuwste technologie zinvol kunt in zetten. Een vak apart”, aldus Richard Kamman.

Doorgronden

De wereld van de gezondheidszorg is complex en dynamisch, aldus Richard Kamman. Hij kan het weten met een kleine veertig jaar ervaring. “Met heel veel stakeholders en structuren die niet altijd direct inzichtelijk zijn. Het kan je gaan duizelen als je moet doorgronden hoe die zorgwereld in elkaar zit. Dan is het fijn om Young Professionals van Strict te coachen en ze de juiste bagage mee te geven.”

Prinses Maximá Centrum

Zijn laatste grote klus was die van CIO van het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Daar was hij als ICT-directeur medeverantwoordelijk bij de bouw van het nieuwe kinderoncologisch centrum. Dat was een periode van een kleine vier jaar waarna hij koos voor advieswerk en het mentorschap van de Young Professionals.

Brug slaan

“Erg leuk, daar word ik echt enthousiast van om mijn kennis en ervaring te kunnen overbrengen. Jonge mensen die talentvol zijn kijken fris tegen de zaken aan. Maar ze hebben begeleiding nodig. Aan de ene kant heb je de allernieuwste inzichten en technologieën die beschikbaar zijn. Aan de andere kant heb je de vraag van de zorgwereld naar ICT-structuren en –oplossingen. Daartussen moet je een brug slaan. Je moet beide gebieden kennen en doorgronden; pas dan kom je toch de beste match.”

Verbinders

Er is enorm veel behoefte aan ICT-deskundigheid in de gezondheidszorg. “Het is belangrijk dat jong talent kan terugvallen op een mentor met senioriteit en ervaring in de zorg. Alles draait om de juiste ICT, toch? Maar, de materie wordt steeds complexer. Telefonie, bereikbaarheid, werkplekken en dan heb ik het nog niet over de zeg maar medische infrastructuur. Er is dus behoefte aan verbinders, aan mensen die weten wat er in de ICT-wereld aan kennis en kunde beschikbaar is en wat er in de gezondheidszorg nodig is. En die talenten hebben we bij Strict, met een nieuwe lichting in opleiding.”